Jeg elsker at besøge nogle for mig ukendte naturområder. Problemet er bare, hvordan jeg lige finder min bil igen, når vi har travet rundt i adskillige timer. Det er altså ikke sjovt at komme til en vej og ikke ane, om man skal gå til højre eller venstre. Derfor købte jeg en håndholdt GPS til brug for naturvandringer. Det er ikke sådan en med Krakskort, men den registrerer din vandren og kan derfor også vise dig vej tilbage - en rigtig smart ting! Lidt tilfældigt læste jeg om et fænomen kaldet “Geocaching”. Det er en slags skattejagt for voksne via GPS. Det lyder måske lidt fjollet, men det er faktisk ret sjovt. Det foregår over hele verden og i Danmark er der ca. 8.400 gemte skatte eller caches, som de kaldes. Den korte beskrivelse er, at det går ud på at folk gemmer en cache et sted og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på en bestemt hjemmeside. Cachen er som regel en plasticbeholder, som indeholder en blyant, en logbog og forskellige "gaver" (typisk af ingen eller ringe værdi). Idéen er så, at man skal finde cachen, skrive i logbogen, tage nogle af tingene, og lægge nogle andre. Når man så kommer hjem igen, logger man sit besøg på websitet, så ejeren og andre interesserede kan se, man har været der. Der er forskellige slags caches. F.eks. støder man engang imellem på en Travel Bug (TB) i en cache. En TB er en omrejsende ting, som kan spores på internet. Den har et identitetsmærke med et serienummer, så man kan slå op, hvor den sidst er set. Ofte giver man en Travel Bug en opgave. Det kan for eksempel være at blive fotograferet på Eiffeltårnet, men det kan også være at komme så mange steder hen som muligt  for derefter at returnere til den oprindelige cache. Hmmm.... det lyder da vist lidt underligt - eller hvad? Nå, men Benzon og jeg har været rigtig mange spændende og flotte steder, som jeg ikke anede eksisterede. Hvis du vil vide mere, kan du kigge på den danske side www.geocaching.dk Kig også under “Links” i menuen her på siden.

Lidt efterår fra besøg i Gribskov på jagt efter caches. Her er det Søren Kierkegaards 100 års mindesten rejst i 1913. Stedet indgik i “Gribsø Palindromet”, som var en cache, hvis koordinater er de samme læst forfra som bagfra N 55° 59.121 E 012° 19.555

Benzon dækker for cachen på Grævlingehøjen. Ved siden af er det Smørstenen, som vi gør stop ved - noget af en granitblok!

Oven over og tv er det TB’en “The travelling Viking”, som jeg fotograferede i “Den tobenede bøg” i Tokkekøb Hegn. Man kan følge rejsen ved at klikke her.

Benzon 10