Jeg har set på fugle siden jeg var 12 - 13 år. Nu prøver jeg at kombinere det med min interesse for foto. Til venstre en Gråand hun - i midten en Rørhøg på Sejerø. Billedet til højre er desværre ikke taget af mig, men af min kollega Klaus. Han mødte lige denne Spurvehøg i sin have, da den var ved at æde en Tyrkerdue. Flot billede! Husk misundelse er en grim ting! Se Klaus’ hjemmeside. Resten af billederne på siden, er fra min have i Birkerød.

Hvis man skærper sin opmærksomhed kan man se mange forskellige fuglearter omkring sig. I vores have har vi f.eks. Stor Flagspætte. Det første billede er manipuleret i Photoshop, så der er to på én gang, men det med ungen er ægte nok. Blåmejsene er altid et billede værd og Arnold til højre kom hver dag i et par uger, så så vi ham ikke mere - det var ellers så hyggeligt at høre ham sludre. Naboen mente, at han underviste grå- og skovspurvene i undulansk.

Halemejsene optræder om vinteren gerne i flok, og er lette at kende på den lange hale. Sumpmejse - også kaldet Gråmejsen - er almindelig ved foderbrættet. Spætmejsen th. kommer af og til også en smut forbi.

Musvitten, Skov- og Gråspurve snupper sig et bad, mens Rågen spiser mejseboller. Min have er anlagt med tanke på fuglene. Det er også Vindroslen glad for.

Alliken er bare så fræk ligesom “Paradisfuglen” Husskaden, som mange elsker at hade. Ringduen - også kaldet Skovduen - er en flot fugl, synes jeg - her går den i søvne ;-) Tyrkerduen th. indvandrede først engang i 50’erne og er i dag almindelig i hele landet og ynglebestanden tællen mange tusinde par. Den er meget produktiv og får ofte 3-4 kuld på en sæson. Gad vide om Dansk Folkeparti er opmærksom på dette??

Så er der Bogfinken, der har fået selskab af Kvækerfinker. Et par Dompap sidder i et Lærketræ, mens Gransangeren gemmer sig i Hjortetakstræet. Den kan næsten kun skelnes fra Løvsangeren på sangen.

Rødhalsen er meget tillidsfuld, men det er endnu ikke lykkes for mig, at få et rigtig godt billede. Den til højre lever vist ikke mere. Dagen efter, billedet blev taget, lå der en Rødhals på stuegulvet - det var vist Mischa :-/ Stæren plejer at yngle i de opsatte kasser, mens Solsorten bygger rede i hækken. Billedet af Solsorten har været en ordentlig tur gennem Photoshop og er faktisk blevet helt ok.

Til venstre er der en Grønsisken han. Om vinteren er der gæster fra det øvrige Norden, men ellers en almindelig ynglefugl. Til højre er det Gråkragen, som er på besøg.
Hvis man kigger efter, er der mange flere arter omkring én, end man tror.

I Påsken 2006 fik jeg besøg af en Ringdrossel.
Sådan en havde jeg aldrig set før, så det var da interessant, at den dukkede op i haven. Ikke særlig almindeligt kan man roligt sige.

Fugle

Stor Skallesluger til venstre og Rørdrum til venstre. Fra Holløse Bredning den 30. januar 2010.